Обучение за състезателки по художествена гимнастика на възраст от 7 години нагоре, което ще се проведе на 12 септември в залата на Комплекс "Зона Б-5", Спортна София - 2000.

Програмата се състои от една тренировка, насочена към изучаване на Техника на уред и четири допълнителни курса по 0 минути - Модерен балет; Сценично поведение; Ритъм, метрум, такт и Грижа за тялото. Целта на обучението е придобиване на знания и умения, които да подпомогнат момичетата в ежедневната им работа в залата и при представянето им на терена.

Курсът Техника на уред е отворен и за треньори по художествена гимнастика.

Програма:

Водещи на обученията:

- Лили Игнатова (Техника на уред) - Треньор, хореограф, постановчик и една от легендите на българската художествена гимнастика. Като състезател е носител на много отличия от Европейски и Световни първенства. Като треньор на ансамбъла на България извежда страната до много нови отличия, а днес работи с националния ансамбъл на Австрия - жени и девойки.

- Тамара Кривлева (Модерен балет) - Хореограф на Балет "Нова", "Планет София" и "Господари на ефира". Участва като хореограф, постановчик и изпълнител в редица танцови проекти, като турнето на Coca-Cola.

- Александър Манджуков (Сценично поведение) - Хореограф, преподавател по Танцов синтез и съвременни танцови техники в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". Участва като постановчик, хореограф и изпълнител в редица театрални и танцови спектакли.

- Мария Александрова (Ритъм, метрум, такт) - Народна певица, завършила НМУ "Любомир Пипков" и НБУ, специалност "Български фолклорни изкуства". Част от Вокално трио "Евридика", солист на женски народен хор "Български гласове-Ангелите" и хор "Нови български гласове", част от международния проект "Еструна".

- Маргарита Петрова (Грижа за тялото) - Рехабилитатор, с над 35 години опит в спорта с националния отбор на България и КХГ "Левски". Един от най-добрите специалисти и иноватор в сферата си.

 

Всички състезателки трябва да си носят подходящо облекло (за заниманията по художествена гимнастика - тениска, клин, чорапи или цвички; за останалите занимания - маратонки, анцуг или други удобни дрехи) и уреди (топка, въже, бухалки, лента и обръч).

Всички треньори трябва да си носят маратонки или други удобни обувки за зала.

Регистрацията на участниците започва в 08:30 часа и приключва в 09:00 часа. Заниманията започват в посочените часове. Заснемането и записването на обученията може да се извършва само с изричното съгласие на организаторите.